De Amerikaanse folkzanger Pete Seeger is overleden. Hij is 94 geworden. Seeger is bekend van songs als "If I had a hammer" en "Turn! Turn! Turn!".
Hij stierf een natuurlijke dood in een ziekenhuis in New York, aldus zijn kleinzoon aan de krant.

De muzikant, vredes- en milieuactivist was vooral als liedjesschrijver bekend geworden. Zijn lied 'Where Have All the Flowers Gone?' in de jaren 1960 werd de hymne van de vredesbeweging. Hij bewerkte ook het gospellied 'We Shall Overcome'. In oktober 2011 trok hij mee op in "Occupy Wall Street"-protesten in New York.

Seeger was zijn hele leven pleitbezorger van de Amerikaanse folk, als 's lands erfgoed maar ook als een instrument voor maatschappijkritiek. Hij trad op bij manifestaties, op festivals en in concertzalen. The New York Times meldt nog dat hij de mentor was van onder meer Bob Dylan. Bruce Springsteen bracht een album uit met songs uit het repertoire van de folkzanger: 'We Shall Overcome: The Seeger Sessions'.

Seeger zong in 2009 samen met Bruce Springsteen op de inauguratie van president Obama, ze zongen onder meer 'This land is your land', een Amerikaanse klassieker.